Ylimmän Johdon Kansainvälistysmisohjelma (YJK)

Kansainvälistyvän organisaation johtaminen vaatii kotimarkkinoita selkeämmän strategian, prosessit ja johtamisen ajattelumallin.

Punda yhdessä Hallituspartnerien ja kansainvälisten kauppakamarien kanssa haluaa vahvistaa suomalaisten yritysten kykyä menestyä kansainvälisessä kilpailussa. Tämän tavoitteen varmistamiseksi olemme luoneet koulutusohjelman, jossa keskitytään tehokkaan kansainvälisen kasvun toimintaedellytyksiin. Ensimmäinen ohjelma toteutuu keväällä 14.3. – 19.4.2024. Seuraava koulutusohjelmamme järjestetään 10.10. – 8.11.2024.  Alta löydä tietoa ohjelman moduulien teemoista, ohjelmassa mukana olleista asiantuntijoista ja seuraavan ohjelmamme aikataulusta. Ilmoittautumaan pääset sivun lopussa.

Ylimmän johdon kansainvälistymisohjelma (YJK) pähkinänkuoressa

Kolmeen moduuliin jakautuva, viiden viikon pituinen koulutusohjelma käy lävitse kansainvälistymisen kannalta oleelliset johtamiskäytännöt, prosessien suunnittelun ja niiden mittaroinnin asettaen niille selkeät standardit. Koulutus käsittelee myös erilaisia strategisia vaihtoehtoja kansainvälisen toiminnan toteuttamiselle ja rahoittamiselle. Tavoitteena on, että ohjelman jälkeen yrityksen johdolla on selkeä käsitys niistä toimista, joihin heidän tulee valmistautua ja kiinnittää huomiota kansainvälistyvän organisaation johtamisessa.

Ohjelman kohderyhmänä ovat kansainväliseen kasvuun tähtäävien tai jo kansainvälisesti toimivien yritysten ylin johto (toimitusjohtaja, johtoryhmän jäsenet, omistajat, hallitusammattilaiset). Koulutuksen tavoitteena on antaa heille  erinomaiset perusteet kansainvälisen toiminnan ammattimaiselle organisoinnille ja strategiselle johtamiselle.

Koulutussisällöt moduuleittain: 

1. /  Kansainvälisen kasvun vaihtoehtoiset strategiat ja rahoitus
Miten organisoitua kansainväliseen kasvuun ”pääkonttorilla”, uusilla markkinoilla ja strategiapöydällä. Moduulin aikana aiheena kansainvälistymisen strategiset perusteet, esteet, mahdollisuudet ja riskit eri tilanteissa, sekä rahoituksen työvälineet.
Moduulin tavoitteena on antaa osallistujalle selkeän näkemyksen siitä, mitä toimia kansainvälisen yrityksen tulee tietää ja tuntea markkinoita avatessaan sekä miten varmistaa toiminnan ammattimaisuus alusta alkaen.
(ohjelman no 2 koulutuspäivät 10.-11.10.2024)
2. /  Kansainvälisen organisaation  johtaminen
Alku-ja myöhemmän vaiheen kasvun ammattitaitoinen johtaminen kansainvälisillä markkinoilla.Moduulin teemana onnistuneen johtamisen lähtökohdat ja toiminnan arjen perusteet, kehittyvä hallintotapa ja mittaristojen merkitys.
Moduulin tavoitteena on antaa työvälineet strategisten päätösten käytäntöön viemiselle. Hyvien rakenteiden luomisen rinnalla korostuvat kulttuuria vahvistava dynamiikka, ja eri sidosryhmien tarpeet huomioivat mittarit ja prosessit.
(ohjelman no 2 koulutuspäivät 30.-31.10.2024)
3. /  Strateginen johtaminen monikulttuurillisessa liiketoimintaympäristössä
Moduuli keskittyy kansainvälisen organisaation uusiutuvaan strategiseen johtamiseen toiminnan eri vaiheissa. Työvälineinä markkinamuutoksien seuranta, ennakointi, riskien tunnistaminen ja uusiutuva strategia, sekä brandin ja muutoksen johtamisen välineet.

Moduulin tavoitteena on tukea jatkuvan kehittymisen perusteita ja työtapoja kansainvälisessä organisaatiossa.

(ohjelman no 2 koulutuspäivät 7.-8.11.2024)

Asiantuntijoista:

Kouluttajina toimivat kansainvälisen toiminnan kokeneet ammattilaiset. Alla joukko ensimmäisen YJK-koulutusohjelman toteutuksessa mukana olleita puhujia:

Jan Feller Janilla on pitkä kokemus kansainvälisen liiketoiminnan johtamisesta ja siihen liittyvistä sidosryhmäverkostoista. Hänellä on vahva kokemus yrittäjyydestä, hallitustyöstä ja työstä kansainvälisessä yhtiössä Nokialla/Microsoftilla kymmenen vuoden ajalta. Vuodesta 2019 hän on toiminut Saksalais-Suomalaisen kauppakamarin toimitusjohtajana.
Katri Harra Katri on ansioitunut digitaalisen murroksen läpiviemisessä useissa suomalaisissa yrityksissä. Ennen hallitusammattilaiseksi siirtymistään hän toimi esimerkiksi Finnairin digijohtajana. Nykyään Katri istuu Veikkauksen, S-ryhmän ja Rototecin hallituksissa.
Matti Heikkonen Matti on pitkän linjan kansainvälisen kasvuyrittäjyyden johtaja ohjelmistoalalta. Hän on perustanut ja kasvattanut useita start-up ja scale-up yrityksiä onnistuneesti exitiin sekä toiminut moninaisissa rooleissa toimialalla mm. hallituksen jäsenenä, neuvonantajana ja sijoittajana.
Mikko Hirvonen Mikko toimii asiakasvastuullisena johtajana Nordeassa vastuullaan keskisuurten yritysten asiakasportfolio. Hänen erityisosaamisalueena ovat sustainable finance.
Mikaela Jaanti Mikaela vastaa Saksalais-Suomalaisen kauppakamarin koulutustoiminnasta ja toimii Saksalais-Suomalaisen Kauppakamarin Business Culture Coachina. Hänellä on yli 10 vuoden kokemus Saksan ja Suomen välisestä kaupasta sekä kansainvälisestä projektityöstä, ja hän on kouluttanut lukuisia tiimejä  kulttuurierojen tuomiin haasteisiin ja niiden ennaltaehkäisyyn.
Rashmi Kasat-Majakorpi Rashmi vastaa Metson digitaalisesta liiketoiminnasta. Hänellä on pitkä kansainvälisen liiketoiminnan johtamiskokemus, joka antaa perspektiivin tarkastella suomalaisten toimintatavoista kansainvälisessä kilpailussa.
Katja Kolehmainen Katja toimii Senior Advisorina ennakointi- ja strategiatyöhön erikoistuneessa konsultointiyrityksessä Capfulissa. Katjalla on yli 20 vuoden kokemus yksityisten ja julkisten organisaatioiden tulevaisuuslähtöisestä strategiatyöstä.
Satu Kalliokulju Satu on johtanut brändejä ja yrityksiä asiakasarvo edellä niin rakennus-, terveydenhuolto-, kuluttajatuote-, telekommunikaatio- ja media-aloilla osallistuen Nokian, Fiskarsin, Iittalan, Arabian, Wedgwoodin, Sinin ja HUS:n liiketoiminnan kehittämiseen. Satun nykyinen kotipaikkansa on Tokio, ja hän työskentelee Business Finlandin strategiatoiminnoissa.
Sami Lampinen Sami on kansainvälisiin kasvu- ja teknologiayrityksiin sijoittavan Inventuren perustaja. Hän on toiminut pääomasijoittana yli 25 vuoden ajan. Hän on toiminut aiemmin Pääomasijoittajat ry:n hallituksen puheenjohtajana ja on parhaillaan Business Finlandin johtokunnassa ja Invest Europen VC Councilissa.
Leena-Maija Marsio Leena-Maija omaa pitkän sopimus- ja IPR-oikeuksiin erikoistuneen uran toimien niin Ericsonilla, Koneella, Kolsterilla kuin nyt KPMG:llä. Hän on arvostettu kansainvälisen yrityskaupan ja -oikeusjuridiikan ammattilainen.
Kiuru Schalin Kiuru on arvostettu hallitusammattilainen, joka on suuryrityksien kansainvälisessä johdossa merinoituneen uransa jälkeen toiminut lukuisissa vientiyhtiöiden hallitustehtävissä. Kiuru on Meriteollisuus ry:n kansainvälisen liiketoiminta -työryhmän puheenjohtaja.
Mikko Sinisalo Mikko on tehnyt pitkän uran kansainvälisessä lääketeollisuudessa sekä Novartiksen pääkonttorilla Sveitsissä, että eri tytäryhtiöissä Suomessa, Saksassa, Puolassa ja Italiassa. Hän on toiminut markkinointijohtajana, liiketoimintajohtajana ja HR-johtotehtävissä. Hän on erityisesti perehtynyt monikulttuuristen tiimien johtamiseen ja kulttuurillisten erojen vaikutukseen työyhteisöjen toimintatapoihin.
Ilkka Kaikuvuo Ilkka on ollut perustamassa useampia kasvuyrityksiä, joista tunnetumpia ovat Surveypal ja Framery. Ilkka on kokenut kasvun ja liiketoiminnan osaaja, joka on ollut mukana lukuisten kasvuyritysten kasvua tukemassa, rahoitusjärjestelyissä, hallitustyössä ja yritysjärjestelyissä.
Minna Väkevä Minna on toiminut yli 20 vuotta kansainvälistä liiketoimintaa tekevissä teknologiayrityksissä. Hallitusammattilaisena, toimitusjohtajana ja johtoryhmätehtävissä eri toimialoilla, startupista pörssiyhtiöön.
Riikka Hackselius-Fonsén Riikka on Pundan perustaja ja kansainvälisen brandi- ja muutosjohtamisen ammattilainen, jolla on kokemusta satojen yritysten kasvu- ja strategiakehityksestä niin Suomessa kuin maailmalla. Riikka toimii koulutusohjelman vetäjänä.

Lähde mukaan YJK:hon! Alla käytännön tietoja:

Seuraava ohjelma järjestetetään 10.10. – 8.11.2024. Koulutuspaikat Helsingin keskusta-alueella.

Koulutuskieli suomi. HUOM! Yksittäiset kokemuspuheenvuorot voivat olla englannin kielellä.

Ohjelman hinta on  2800 € /osallistuja.

Ilmoittautuminen:

Varaa paikkasi aika kalenteristasi syksyn 2024 ohjelmaan  tästä linkistä 

Kumppanuus Pundan kanssa on sitoutunutta yhteistyötä
yrityksen liiketoiminnan kasvun eteen.

Yhteydenotot

+358 40 676 0379

Helsinki

Rauhankatu 1 B 13
FI-00170 Helsinki
info(a)punda.fi

Stockholm

Hammarby Allé 157
SE-12065 Stockholm
info(a)punda.fi

Beijing

Landgent Bldg 5/F, Block A
Landgent Center No.20
East Middle 3rd Ring Road
Chaoyang District
100020 Beijing
info(a)punda.fi

Shanghai

15/F, Plaza 66, No.1266
West Nanjing Road
JiangAn District
200040 Shanghai
info(a)punda.fi